Turen går til Tyrkiet

Tyrkiet har alle dage været et af danskernes foretrukne rejsemål - her kan du få den perfekte badeferie med sol og varme hele året rundt!

Tyrkiet rummer mange muligheder

Tyrkiet er en feriedestination, der rummer mange muligheder for herlige feriedage med afslapning ved stranden eller store naturoplevelser, der kan krydres med Tyrkiets unikke kultur og muslimske traditioner. Tyrkerne er utrolig gæstfrie mennesker, og hvis du åbner dig for dem, så vil du også mærke en hjertevarme, der er en dejlig forandring fra det mere lukkede land, vi bor i. Hjertevarmen passer også lige ind i det tyrkiske klima, der er varmt og solrigt gennem forår, sommer og efterår, hvor turisterne særligt valfarter til feriebyerne. Dette skaber en helt særlig atmosfære med summende folk overalt!

Vælger du en ferie, der ligger lidt udenfor højsæsonen (f.eks. forår eller efterår), så vil du for alvor kunne mærke den hyggelige og afslappede atmosfære, som lokalbefolkningen skaber – og så er der virkelig tid til at komme ordentlig ind på livet af tyrkerne. Denne oplevelse bliver lidt sødere af, at Tyrkiet generelt er billigt, og uanset hvilken type overnatning, du vælger, så vil du blive mødt af fornuftige priser overalt – undtaget på markederne, der kan være turistfælder!

Tyrkiets natur er noget for sig selv!

Tyrkiet er et land, der trods sin meget centrale beliggenhed faktisk har hele 8.000 km kystlinje, hvor der med garanti vil være en strand efter dit hoved! Du kan f.eks. tage på opdagelse langs kysten i bil og finde øde strande, der ikke engang har noget navn, og dermed føle dig som en opdagelsesrejsende på en mission. Der er dog også de populære strande, hvor turisterne flokkes om en plads på den gyldne strand ved det turkisblå hav med udsigt over magiske, små laguner og bjerge fyldt med træer, der skaber en unik kontrast, der er mageløs at følge med øjnene. Kysterne brydes ofte af netop skovfyldte bjerge, og naturen er virkelig ét af Tyrkiets største salgsargumenter!

Den imponerende kulturarv taler for sig selv!

Tyrkiet er et land, der på både godt og ondt har været en europæisk og mellemøstlig stormagt gennem mange årtier, og man fornemmer landets imponerende kulturarv overalt, hvor man kører hen. Du kan f.eks. besøge fabelagtige historiske ruiner af byer, der indeholder store bygningsværker og mindesmærker for konger og krigere, der har betydet meget for Tyrkiet. Det Osmanniske Rige var verdensledende i sin tid, og her spillede Tyrkiet den største rolle, hvilket kan ses mange steder i landet. Vi kan kun anbefale et besøg i byerne Aspendos, Side og Efesos, der netop har eksempler på disse bygningsværker!

I det hele taget er Tyrkiet spækket med udflugtsmuligheder, og mange udflugter behøver kun at gå til nærområdet, hvor man f.eks. kan besøge landsbyer, hvor de lokale har deres liv. Langt de fleste steder er turisterne velkomne, og dette gælder f.eks. på skoler og moskéer, hvis man har en turguide med sig. Du er også nødt til at besøge et klassisk, tyrkisk tehus, hvor du kan få noget af verdens bedste te!

Det tyrkiske køkken er legendarisk!

Det tyrkiske folk er meget stolte af deres gastronomiske evner, og man forstår bestemt godt hvorfor! Det tyrkiske køkken får dig rundt i alle hjørner og kanter, og uanset hvilken ret du vælger, vil dine sanser kæmpe på højtryk for at registrere de mange smagsnuancer. Tyrkiet praktiserer en unik blandet af de europæiske og orientalske køkkener, og det tyrkiske køkken regnes for et af verdens tre fineste. Langt de fleste råvarer produceres indenfor landets grænser, og det bedste af det hele er, at maden er billigere i Tyrkiet end i Danmark. Dermed kan du prøve det hele uden at få dårlig samvittighed over prisen!

Her på Feriespotter holder vi et vågent øje med billige rejser til Tyrkiet, hvor både fly og hotel kan fås til spotpriser! Du kan trygt bladre gennem vores tilbud her på siden – og hvem ved, måske er din drømmerejse til Tyrkiet på tilbud netop nu!