Mange kender Mallorca for de proppede strande, den klassiske feriestemning og de mange turister, men øen har faktisk meget mere at byde på – specielt når det kommer til adspredelse fra den medfølgende All Inclusive buffet. Mallorca kan nemlig prale af at have Michelin-restauranter i verdensklasse, og her kan du nyde en fantastiske kulinarisk oplevelse til en særdeles fair pris!
Kapslet ind i en bjergside nær ved Deya-bakken stik nord for hovedstaden Palma finder du en lille, familieejet restaurant, der har kunnet bryste sig af en Michelin-stjerne siden 2001. Restauranten har eksisteret i 15 år, og den tyske kok, Josef Sauerschell, er lokalt gift, hvilket giver en unik forankring omkring restauranten.
Es Raco d’es Teix står for en autentisk stemning med en innovativ gastronomi, der dog forholder sig respektfuldt overfor de lokale traditioner. Du kan nyde verdensklasse mad i verdensklasse omgivelser i Deía, der er en utrolig smuk bjergby tæt ved vestkysten. Her får du udsigt til bjerge så langt øjet rækker, og den uformelle og intime atmosfære gør den gastronomiske oplevelse endnu mere interessant. Du kan vælge at sidde på den hyggelige terrasse med udsigten som hovedtema – eller du kan trække dig tilbage og fokusere 100 % på den fantastiske mad, der bliver serveret.
Restaurantens menukort byder bl.a. på en utrolig middelhavs-fiskesuppe med urtecroutoner, der med fordel kan efterfølges af en utrolig mør havbars på en base af vild fennikel. Hvis du ikke er så meget til fisk, så kan vi i stedet anbefale den fantastiske ret, der indeholder duebryst med grisetæer på en sød ærtecreme. Alle retter har smagen af hjerteblod og ægte interesse for den samlede oplevelse i fokus, og vi kan kun anbefale køreturen op i bjergene – denne restaurant er en gemt perle afsides fra alle turistfælderne!
En af de nyere tilføjelser til det fornemme Michelin-selskab er restauranten Gadus, der ligger i smukke omgivelser på sydkysten af Mallorca. Gadus opnåede en Michelin-stjerne i 2011, og vi forstår godt hvorfor: Dette er en restaurant, hvor du kan opleve lækre, kreative middelhavsretter, der akkompagneres af et verdensklasse vinkort, som er nøje udvalgt for at bidrage med noget til maden. Prisen er i den høje ende, men maden og beliggenheden taler sit helt eget sprog – og man kan ikke sætte pris på en fantastisk oplevelse!
Udover mageløs gastronomi får du også en betjening i topklasse, der simpelthen bare er elegant og nærværende – og kombineret med beliggenheden i Marina-området rækker oplevelsen meget længere end bare til et fantastisk måltid mad. Dette sted bør opleves, hvis du alligevel befinder dig i Cala d’Or-området, og det er et perfekt sted at fejre en særlig begivenhed!
Tomeu Caldentey er en berømt kok i kokkekredse, og han var én af de første kokke på Mallorca, der kunne bryste sig af titlen som Michelin-stjerne indehaver i 2004. 14 år senere sidder stjernen stadig i døren til BOU Restaurant i Sa Coma på Mallorcas østkyst, og selvom navnet har været skiftet flere gange, så er oplevelsen stadig i verdensklasse!
BOU Restaurant står vitterlig for en gastronomisk oplevelse, som aldrig vil gå i glemmebogen. Der bliver taget fornemt hånd om dig fra start til slut, og du starter på den udendørs terrasse, hvor Cava og snacks bliver serveret i en lind strøm. Her kan du f.eks. nyde karamelliserede mandler og kokosstænger med grøntsager – det er simpelt, men det virker fremragende i den spanske varme!
Efter denne nænsomme introduktion bliver du budt indenfor i køkkenet, hvor du fra din plads omkring komfuret kan se kokkene trylle fantastiske kreationer frem til dig. Kokketeamet bruger altid friske råvarer – og særligt jomfruhummerne er et flot syn, når de bliver grillet i alkoholdampe på tætteste hold. Wow for en oplevelse!
Sidst men ikke mindst får du plads i restauranten, hvor du kan nyde verdensklasse retter, og hvor du frem for alt kan danne dig et godt indtryk af den fantastiske BOU Restaurant. Her er god stemning og masser af overskud – du må ikke gå glip af denne kulinariske oplevelse på den smukke østkyst!
Midt i hovedstaden Palma de Mallorca ligger Restaurant Marc Fosh Palma, hvor du kan nyde imponerende middelhavsmad, der bærer den verdenskendte Michelin-stjerne. Restauranten ligger midt i et stort og meget stilet hotel, hvor passionen for friske, lokale råvarer, der er i sæson skinner meget tydeligt igennem. Menukortet er spækket med interessante retter, der spænder over f.eks. due og foie gras terrine med trøfler til en fantastisk rødbede gazpacho med peberrod og pistacie. Marc Fosh har altid været kendt for brugen af urter og medicinplanter i hans madlavning, og smagsnuancerne er mange og forskelligartede – ikke to bidder er ens!
Stemningen i restauranten er meget urban med stilrene elementer, og du får en fantastisk service, der er med til at gøre oplevelsen fuldendt. Mad og stil går hånd i hånd, og alt må siges at være meget gennemført og ligetil. Du kan få en ægte, kulinarisk oplevelse for lige omkring 1.000 kr. inkl. vinmenu, hvilket må siges at være i den billige ende for en Michelin-restaurant. Vi anbefaler helt sikkert et besøg i denne restaurant – men husk at bestille bord!
I den lidt ukendte landsby, Lloseta, finder du én af Mallorcas mest eftertragtede restauranter, der både kan bryste sig af en Michelin-stjerne og en venteliste på mange måneder. Denne lille restaurant er virkelig ventetiden værd, og hvis du tænker på en rejse til Mallorca til sommer, så tjek endelig, om der skulle være ledigt – du bliver ikke skuffet!
Santi Taura står for sublim og kreativ mad, der bruger simple og fremfor alt friske råvarer til at skabe unikke kreationer. Du får et perfekt indblik i Mallorcas traditioner og fantastiske råvarer, der bliver præsenteret i en prøvesmagningsmenu, der er alle pengene værd. Menuen koster kun omkring 40 euro pr. person, og denne rimelige pris bakkes op af et omfattende vinkort, hvor alle dine behov med garanti kan stilles!
Santi Taura er virkelig en skjult stjerne i en landsby, der ikke bærer præg af turister på samme måde, som mange andre byer på Mallorca gør. Disse rammer danner en autentisk oplevelse, som ellers kan være svær at finde frem til på Mallorca. Til sidst er personalet deciderede fremragende til deres job; gæsterne er i fokus hele tiden, og tjenerne fortæller gerne vidt og bredt om det, du får serveret. Hvis du på nogen måde kan få et bord på Santi Taura, mens du er på øen, så gør det – dette er en unik, kulinarisk oplevelse, som alle bør kende til!