Et weekendophold er en fantastisk ferieform!

Mange mennesker er 100 % overbeviste om, at de altid skal kunne tage på ferie i minimum 1 eller 2 uger i træk, hvis det skal være en rigtig ferie. Dette besværliggør ferien i mange henseender, da det ikke altid er muligt at få ferie i hele uger af gangen på en travl arbejdsplads. Hvis du trænger til lidt luftforandring, så bør du måske i stedet se på et fantastisk weekendophold, hvor en forlænget weekend sagtens kan byde på gode ferieoplevelser. Disse kortere ophold giver en masse gode muligheder for udfoldelse, og i mange tilfælde vil 3 eller 4 dage være perfekt i forhold til både arbejde og afslapning!

Et weekendophold er en fantastisk ferieform!

Mange mennesker er 100 % overbeviste om, at de altid skal kunne tage på ferie i minimum 1 eller 2 uger i træk, hvis det skal være en rigtig ferie. Dette besværliggør ferien i mange henseender, da det ikke altid er muligt at få ferie i hele uger af gangen på en travl arbejdsplads. Hvis du trænger til lidt luftforandring, så bør du måske i stedet se på et fantastisk weekendophold, hvor en forlænget weekend sagtens kan byde på gode ferieoplevelser. Disse kortere ophold giver en masse gode muligheder for udfoldelse, og i mange tilfælde vil 3 eller 4 dage være perfekt i forhold til både arbejde og afslapning!

Stress og jag er noget, der præger mange mennesker i vores konkurrenceprægede verden, og her er et weekendophold en mageløs mulighed for at komme væk fra alle de kedelige rutiner. I kan rejse afsted som par, I kan vælge at tage børnene med, eller I kan tage af sted sammen med nogle venner – uanset hvad, så vil i få rig mulighed for at udforske omgivelserne på et weekendophold!

Hvis du er den lidt spontane type, eller hvis du godt kan lide at spare en skilling her og der, så er afbudsrejser i weekenden en oplagt mulighed for at komme afsted til en god pris. Der er et stigende marked for afbudsweekendrejser, og derfor kan du i højere og højere grad finde solide besparelser på gode hoteller i byer som f.eks. Hamborg, Berlin, Stockholm osv., som tilmed er nemme at komme til med både bil og fly. Her på Feriespotter opdager vi jævnligt billige afbudsrejser til forlængede weekender, så det er bare med at holde øje med siden, hvis du vil gøre et kup!

Ikke ét weekendophold er ens

Uanset om du er til larmende storby eller landlig idyl, så er der med garanti en weekend-afbudsrejse, der passer til dine behov. Et weekendophold skal helst give mulighed for både afslapning og adspredelse, og det er fremfor alt vigtigt, at weekendopholdet passer til dine behov. Derfor vil vi gerne gennemgå nogle af de mest typiske weekendophold, der giver mulighed for både tosomhed, børn og/eller gode venner – alt afhængig af, hvilken type ophold du søger.

Storbyferien

Langt de fleste danskere vælger at søge mod de nærliggende storbyer, når de tager afsted på en forlænget weekend, og det er da også fuldt forståeligt, da storbyerne ofte giver mulighed for lidt af hvert. Danmark ligger geografisk godt i forhold til mange storbyer, og du kan besøge store dele af Europa med en kort (og ofte billig) flyvetur. Et weekendophold i en storby er perfekt til både kærestepar, børnefamilier eller gode oplevelser med vennerne – det er ofte kun fantasien, der sætter grænser for feriens udformning!

Stort set alle de europæiske storbyer giver i en eller anden form mulighed for at opleve kunst, kulinariske oplevelser, unik kultur og shopping, og derfor vil enhver storby være en favorit hos rigtig mange mennesker. Vi ser dog klare tendenser i forhold til, at byer som London, Berlin og Paris er blandt de helt store favoritter som weekenddestinationer, mens større og mindre byer i Østeuropa også er begyndt at blive lidt af et hit – mest pga. de meget billige flybilletter og hoteller!

Det siger sig selv, at et weekendophold i London vil være en drøm for mange; her kan du køre ture med de verdenskendte dobbeltdækkerbusser, du kan opleve London fra himlen i London Eye, og du kan ruinere din formue med shopping på Oxford Street. Hvis du er endnu mere til historie, så kan vi klart anbefale et weekendophold i Europas kulturhovedstad, Berlin, hvor du selv kan køre til. Her går historie og kultur hånd i hånd med moderne shopping og aktiviteter, og Berlin har virkelig noget for enhver smag – uanset om i er to eller en hel flok afsted.

Østeuropa er måske den mindst besøgte del af Europa, men denne tendens har efterhånden vendt sig til en positiv udvikling – og der er også masser at tage sig til i de større østeuropæiske byer! Vi kan i særdeleshed anbefale et weekendophold i f.eks. Budapest, Krakow, Gdansk eller Prag, hvor der er masser at tage sig til, og hvor man får utrolig meget for sine danske kroner. Disse byer kommer ofte med gode tilbud på weekendafbudsrejser, og vi fremhæver de bedste tilbud her på Feriespotter!

Det perfekte weekendophold for børnefamilien

Som tidligere skrevet kan man sagtens tage ungerne med på et weekendophold i storbyen, men hvis du vil være sikker på en vellykket ferie for alle parter, så kan et alternativ med børnevenlige aktiviteter være lige sagen! Der er mange muligheder for gode, forlængede weekender i både ind- og udland for de travle børnefamilier – og mange gange kan du gøre et kup, hvis du er lidt fleksibel og kløgtig.

Den løsning, som mange børnefamilier vælger, når de skal på et weekendophold, er et feriecenter eller en indkvartering, der ligger tæt på f.eks. en forlystelsespark. Her kan børnene udfolde deres høje energiniveau, mens forældrene også får mulighed for at slappe af, og man behøver ikke rejse hele Europa rundt for at finde det helt rette sted. Mange gange er transporttiden en udfordring for børnefamilierne, og derfor kan vi varmt anbefale et weekendophold i f.eks. Danmark, Sverige eller Tyskland, hvor rejsetiden er kort – og hvor kvaliteten er høj!

En oplagt weekendafbudsrejse kunne f.eks. gå til Europas største badeland, der ligger ca. 50 km syd for Berlin. Tropical Island, som landet hedder, byder på alt mellem himmel og jord, og her vil både børn og voksne kunne få en god oplevelse. Et andet eksempel kunne være et weekendophold i Lübeck, hvilket giver let adgang til forlystelsesparken Hansa Park, der også har forlystelser til selv de største legebørn; voksne som børn!

Et romantisk weekendophold for to

Hvis du og din bedre halvdel har et behov for at slippe tøjlerne og komme væk fra den travle hverdag, så er en weekendafbudsrejse en fantastisk mulighed for at opleve hinanden på ny! Der findes mange weekendophold, hvor wellness, hygge og forkælelse er i fokus, og dette giver jer mulighed for at nyde hinandens selskab på en hel ny måde.

Et wellnessophold er den helt optimale løsning, hvis i bare har brug for at flade helt ud og hengive jer til unik nydelse, som er så langt fra hverdagen som overhovedet muligt. Her er en weekend både tiden og pengene værd, og under den romantiske aftenhimmel ved en lækker middag vil i garanteret opleve kærligheden blomstre op overalt. Herudover får i mulighed for afslappende massage, spabehandlinger og svømning, hvilket garanteret vil lede tankerne væk fra den travle hverdag; et tiltrængt pusterum for mange!

Uanset om i vælger et weekendophold med wellness i fokus, eller om i hellere vil opleve Europas flotte vinregioner, som f.eks. Moselfloden i Tyskland eller Alsace i Frankrig, så er der mulighed for at slappe helt af og nyde hinandens selskab – og det behøver ikke engang være dyrt. Mange steder vil du kunne finde relativt billige afbudsrejser til weekendophold i både Danmark og resten af Europa, og her på Feriespotter finder vi ofte gode tilbud på weekendophold for kærestepar – så hold dig endelig opdateret!

Vælg det weekendophold, som passer præcis til dig!

Et weekendophold bliver naturligvis kun vellykket, hvis du vælger en løsning, der tilfredsstiller alle parter – og selvom dette kan være svært, så kan et grundigt forarbejde gøre alting meget nemmere! Du bør søge efter et weekendophold, der er struktureret rigtigt i forhold til dine fridage, således at der er rigelig tid til transport og afslapning, når aftenen går på hæld. Her tænker vi særligt på, at du skal gøre op med dig selv og dine rejsefæller, hvad jeres krav og præferencer dikterer i forhold til både transport, ophold og seværdigheder. Der er mange aspekter, der bør tages til efterretning, men mange gange kan en afstemning af forventninger give et meget bedre weekendophold for alle!

Herunder har vi samlet nogle spørgsmål, som du med fordel kan bruge til at finde det ideelle weekendophold:

  • Hvilken type ophold skal det være? – Dette er ét af de vigtigste punkter at overveje, inden du kaster dig ud i at bestille et weekendophold. Skal børnene f.eks. med på rejsen? Eller hvilke venner skal du have med, og hvilke interesser har i sammen? Alle disse faktorer betyder noget for den weekendafbudsrejse, du skal vælge, og en storbyferie kan i mange sammenhænge være det helt rigtige tilbud til jer!
  • Skal i til ind- eller udland? – Betyder transporttiden meget, så bør du primært se på løsninger i Danmark, der lever op til dine behov – men hvis du vil opleve noget nyt, så kan et weekendophold i udlandet være ideelt!
  • Hvilke aktiviteter har i brug for? – Dette spørgsmål afhænger naturligvis meget af, hvilken type ophold du vælger, men hvis du har børn med, så bør du overveje et sted med rigelige mængder af aktiviteter. Et kærestepar kan måske springe dette punkt over, hvis ferien primært handler om at koble helt af!
  • Hvilket budget arbejder du med? – Budgettet er alfa og omega for en god ferie – bliver det for dyrt, så kan det forhindre evt. rejser i fremtiden. Derfor bør du sætte dig ned og regne på, hvilke weekendafbudsrejser, som dit budget kan bære.

Et weekendophold behøver ikke være en dyr fornøjelse

Mange danskere har den opfattelse, at det er relativt dyrt at tage på et weekendophold til f.eks. Tyskland, men sådan behøver det ikke altid at forholde sig. Du kan sagtens komme til en storby i Europa til en rigtig god pris, og der venter store rabatter lige rundt om hjørnet, hvis du er villig til at lede lidt efter dem. Du kan ikke nødvendigvis forvente luksus fra start til slut, hvis du leder efter afbudsrejser til weekendophold, men meget ofte kan du spare mange penge på både 3- og 4-stjernede hoteller!

Der er ikke som sådan noget særligt tidspunkt, hvor weekendophold er billigst, men der er stort set altid penge at spare, hvis du bare kigger dig lidt omkring. Her på Feriespotter fremhæver vi ofte forskellige tilbud på weekendophold, som kommer i meget begrænsede antal. Hvis du derfor vil spare mest muligt på et lækkert weekendophold, så bør du slå til hurtigt, når du får muligheden – venter du blot et par timer, så kan tilbuddet være væk. Derfor er vores gode råd til dig, at du bare skal Google alt det, du kan: Du behøver stort set aldrig at betale fuld pris for en dejlig miniferie!

Har du mod på at vente til sidste øjeblik?

Afbudsrejser til weekendophold er ikke altid et udtryk for, at folk har meldt afbud til den rejse, de har bestilt – det er meget ofte rejser, som er ”til overs” hos firmaerne. Derfor vil du tit opleve, at rejserne først bliver tilgængelige relativt tæt på rejsetidspunktet, hvor firmaerne vil strække sig længere for at få fyldt deres hoteller op.  Dermed får du sjældent mere end max et par ugers varsel, inden du skal afsted – men der er virkelig penge at spare, hvis du er fleksibel!

Nogle finder søgen efter afbudsrejser særdeles stressende, mens andre trives med den lidt mere impulsive tilgang til weekendopholdet. Der er dog hjælp at hente uanset hvilken kategori af mennesker, du tilhører. Du kan stort set altid spare penge på dit weekendophold – der er bare mere at spare, jo tættere du kommer på rejsens begyndelse! Det handler i bund og grund om at finde den gyldne mellemvej mellem pris og udvalg, da det meget ofte er de lidt mindre luksuriøse ophold, der er tilbage til sidst. Disse weekendophold kan dog sagtens svare til dine behov alligevel – det handler i bund og grund om præferencer!

På Feriespotter finder vi ofte fantastiske tilbud på lækre weekendophold, og vi deler alle vores gode opdagelser med dig her på siden! At rejse er vores store passion – og når vi kan komme afsted billigere, så er rejsen bare lige dén tand bedre. Derfor er det en fryd at falde over gode tilbud på afbudsrejser til weekendophold, som vi kan dele med dig – af rejsende, til rejsende!